Friday, August 3, 2012

BÖĞÜRTLENLİ ÇİKOLATALI PASTA

MALZEMELER

Keki İçin:

Üç Yumurta

Bir Su Bardağı Toz Şeker

Bir Paket Vanilya

Bir Paket Kabartma Tozu

Yarım Çay Bardağı Su

İki Çorba Kaşığı Kakao

Ustasından Un Ölçüsü

Kreması İçin:

İki Su Bardağı Süt

Bir Çay Bardağı Toz Şeker

İki Çorba Kaşığı Un

Bir Tatlı Kaşığı Nişasta

Arası İçin:

Antep Fıstığı

Çikolata

Üzeri İçin:

Böğürtlen

Krem Şanti







HAZIRLANIŞI

Şekeri ile yumurtayı mikserle bir kabın içinde çırpın. Üzerine kakao, vanilya, kabartma tozu, su ve iki çorba kaşığı un koyup karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına harcı boşaltın. Daha önceden yüz seksen derecede ısıtılmış fırında otuz otuz beş dakika pişirin. Kremasına hazırlamak için süt ile şekeri kaynatın üzerine un, nişasta koyup kısık ateşte karıştırarak pişirin. Pişmiş olan keki üçe bölüp bir paket krem şanti bir su bardağı süt ile köpürtüp yarısını hazırladığınız kremaya katın. Kekin üzerine istediğiniz reçeli sulandırarak keki ıslatın. Üzerine kremayı döküp rendelenmiş çikolata, antep fıstığı serpiştirin. Üzerine keki kapatın aynı şekilde tetrar uygulayın. Ve kalan son keki de üzerine kapatarak şanti ile tümden üzerini kapatın böğürtlenle ve renkli şekerlerle süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.



No comments:

Post a Comment