Malzemeler:
- 2 Adet patlıcan
- 2 Adet domates
- 3 Adet çarliston biber
- 2 Adet kuru soğan
- 1 Baş sarımsak
- Yarım kilo kuşbaşı koyun eti
- Yarım su bardağı ayçiçek yağı
- Tuz, karabiber, kimyon
Hazırlanışı:
- Patlıcanları alaca soyarak, boyuna dörde kesin.
- Ardından enine ikiye kesin.
- Tuzlu suda 30 dakika bekletin.
- Yıkayıp, suyunu süzün.
- Üzerine piyazlık doğranmış soğanları, kabukları soyulmuş sarımsakları, iri doğranmış çarliston biberleri ve domatesleri, tuzu, karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırın.
- 10 Dakika sebzeler suyunu salana dek bekletin.
- Güveç tenceresine eti alın.
- Et suyunu bırakıp, çekene dek kavurun.
- Et suyunu iyice çekince sebzeleri tencereye dizin.
- Üzerine yarım su bardağı ayçiçek yağını gezdirin.
- Güvecin ağız kısmını alüminyum folyo ile kapatıp, tencerenin kapağını kapatın.
- Çok kısık ateşte pişirin ve servis yapın.
Afiyet olsun..
No comments:
Post a Comment