Saturday, August 11, 2012

Bahçıvan Güveci Tarifi

bahcivan guveci 259 300x212 Bahvan Gveci TarifiMalzemeler:


  • 2 Adet patlıcan

  • 2 Adet domates

  • 3 Adet çarliston biber

  • 2 Adet kuru soğan

  • 1 Baş sarımsak

  • Yarım kilo kuşbaşı koyun eti

  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı

  • Tuz, karabiber, kimyon


Hazırlanışı:


  • Patlıcanları alaca soyarak, boyuna dörde kesin.

  • Ardından enine ikiye kesin.

  • Tuzlu suda 30 dakika bekletin.

  • Yıkayıp, suyunu süzün.

  • Üzerine piyazlık doğranmış soğanları, kabukları soyulmuş sarımsakları, iri doğranmış çarliston biberleri ve domatesleri, tuzu, karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırın.

  • 10 Dakika sebzeler suyunu salana dek bekletin.

  • Güveç tenceresine eti alın.

  • Et suyunu bırakıp, çekene dek kavurun.

  • Et suyunu iyice çekince sebzeleri tencereye dizin.

  • Üzerine yarım su bardağı ayçiçek yağını gezdirin.

  • Güvecin ağız kısmını alüminyum folyo ile kapatıp, tencerenin kapağını kapatın.

  • Çok kısık ateşte pişirin ve servis yapın.

Afiyet olsun..

No comments:

Post a Comment